Asad: Iran i Sirija će izaći kao pobednici

© REUTERS / SANAPredsednik Sirije Bašar Asad
Predsednik Sirije Bašar Asad - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iran i Sirija će iz borbe protiv terorizma izaći kao pobednici, poručio je sirijski predsednik Bašar el Asad, osuđujući dvostruki napad u Teheranu kada je ubijeno 17 osoba.

Asad je to rekao u telefonskom razgovoru sa iranskim kolegom Hasanom Rohanijem.

Policija patrolira pored tela teroriste (u pozadini) u mauzoleju imama Homeinija u Teheranu - Sputnik Srbija
Iran pazi na bezbednost, napadi u Teheranu dobro isplanirani

Rohani je potvrdio podršku Asadovoj vladi i obećao borbu protiv „terorista i njihovih pristalica“, javili su sirijski državni mediji.

Ministarstvo za obaveštajne poslove Irana je objavilo da su napade izvela petorica muškaraca, Iranci koji su se pridružili DAEŠ-u u Iraku i Siriji pre nego što su se vratili u Iran prošlog leta.

Ministarstvo je objavilo fotografije i imena, bez prezimena, ubijenih napadača koji su, kako je navedeno, bili članovi mreže koja je ušla u Iran u periodu jul-avgust 2016. pod vođstvom „visoko rangiranog komandanta DAEŠ-a“ Abu Ajše, sa namerom da „izvode terorističke operacije u verskim gradovima“.

Abu Ajša je ubijen, a mreža je bila primorana da pobegne iz zemlje, napominje se u saopštenju.

Nejasno je kada su se petorica napadača vratila u Iran, pre nego što su juče izveli napade, napominje francuska agencija.

Broj ubijenih u dva napada u sredu u Teheranu, za koje je odgovornost preuzeo DAEŠ, porastao je na 17, dok je više od 40 ljudi ranjeno.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala