Trampov advokat: Predsednik nikada nije zahtevao da se spreči istraga o Rusiji

© AP Photo / Manuel Balce CenetaMark Kasovic
Mark Kasovic - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon što je bivši direktor FBI Džejms Komi svedočio pred Komitetom za obaveštajne aktivnosti Senata SAD, advokat predsednika SAD Donalda Trampa uzvratio je da su komentari potvrdili ono što je već poznato.
Bivši direktor FBI Džejms Komi na svedočenju. - Sputnik Srbija
Pet ključnih tačaka Komijevog svedočenja i jedna veoma neobična večera (video)

Svedočenje Komija u Kongresu potvrdilo je da mešanje Rusije u američke izbore 2016. godine nije uticalo na konačno prebrojavanje glasova, saopštio je advokat predsednika Donalda Trampa Mark Kasovic.

„On (Komi) je takođe priznao da nema dokaza da se ijedan glas promenio zbog nekakvog mešanja Rusije“, izjavio je Kasovic.

Advokat američkog predsednika je ponovio da je Komi u više navrata informisao Trampa da on nije predmet aktuelne istrage, što je Tramp i naglasio u pismu u kojem je dao otkaz Komiju.

Kasovic, advokat koji se bavi svim predmetima u vezi sa Rusijom, oštro je kritikovao Komija za curenje informacija u štampi.

„Sasvim je jasno da su postojali i da i dalje u vlasti postoje oni koji aktivno pokušavaju da oslabe ovu administraciju selektivnim i ilegalnim curenjima poverljivih podataka i poverljive privilegovane komunikacije. Gospodin Komi je sada priznao da je jedan od tih potkazivača.“

Predsednik SAD Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp demantuje dve tačke iz svedočenja

Komi je upoznao „Njujork tajms“ sa „privilegovanim informacijama“ predsednika, istakao je advokat.

„Ostavićemo vlastima da utvrde da li ta curenja treba da se istraže zajedno sa svim onim drugima koja su pod istragom“, rekao je on.

Nasuprot Komijevog stanovišta o prirodi njegovih razgovora sa Trampom koje je objasnio u četvrtak, advokati su izjavili da Tramp nikada nije tražio Komijevu večnu odanost. Komi je takođe nazvao Trampa i Belu kuću „lažovima“ i rekao da su oklevetali FBI.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala