Stoun otkriva zašto je snimio film baš o Putinu

© AP Photo / Invision/Evan AgostiniRežiser Oliver Stoun
Režiser Oliver Stoun - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki režiser Oliver Stoun izjavio je da svojim filmom o predsedniku Rusije Vladimiru Putinu pokušava da ne dopusti dalje pogoršanje odnosa između Rusije i SAD.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Koga Putin zna bolje — američkog specijalca ili lepu voditeljku?

Od ponedeljka se u SAD na kablovskoj televiziji „Šoutajm“ emituje Stounov dokumentarni film „Intervju sa Putinom“, na kom je režiser radio dve godine.

U intervjuu koji je dao magazinu „Star tribjun“ o cilju svog filma Stoun je izjavio: „To je kritično važno za Ameriku — da shvati drugu tačku mišljenja“.

„Zainteresovan sam da se spreči dalje pogoršanje odnosa“, rekao je on.

Stounov film, čiji su odlomci već poznati javnosti, režiseru je doneo brojne kritike od strane niza medija u SAD. Autora optužuju za prorusku poziciju i simpatije prema ruskom predsedniku. Ranije su Stouna optuživali za antiamerikanizam zbog filma o konfliktu u Ukrajini, kao i zbog intervjua sa liderima Kube i Venecuele, Fidelom Kastrom i Ugom Čavezom.

Stouna su pitali i za mišljenje o intervjuu koji je prošle nedelje od ruskog predsednika uzela novinarka En-Bi-Sija Megan Keli.

„Mislim da je ona bila atraktivna i da je postavljala oštra pitanja, ali nije mogla da polemiše sa njim (Putinom) i da mu se suprotstavi, jer mnogo toga nije znala“, rekao je Stoun, naglasivši da je, za razliku od nje, ruski predsednik „znao o čemu govori“.

Stoun je za stil njenog intervjua rekao da je „kao iz mitraljeza“, aludirajući na veliki broj pitanja.

 

Twitter

Pratite nas na Tviteru i prvi saznajte ono što drugi prećutkuju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala