Vučić: Priče da su u nešto umešani Rusi najlakše je „prodati“ na Zapadu

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da je Srbija suverena i nezavisna zemlja i zapitao odakle bilo kome pravo da joj govori šta da radi, a najnovije pretnje iz regiona nazvao je eskalacijom verbalne histerije.

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanja novinara da prokomentariše, između ostalih, i izjavu Hašima Tačija da su pretnja ’migovi‘ koji stižu u Srbiju, a ne kosovska vojska, te podsetio da su mnogi govorili da su „to kante“, zapitavši „ako su kante, što se onda toliko brinu“.

Ramuš Haradinaj i Hašim Tači - Sputnik Srbija
Zmijini tragovi: Francuski obaveštajci otkrili kako je uhapšen Haradinaj

Kako je rekao, priče da su u nešto umešani Rusi je najlakše „prodati“ na Zapadu, te se to zato i radi i naveo da je isto tako i njegova ideja o regionalnoj ekonomskoj zoni prikazivana na taj način iako ne zna ni da li Rusi uopšte tako nešto podržavaju i kakav im je stav o tome.

„I dalje ubeđuju svetsku javnost u nešto kako bi ostali mezimče“, primetio je i dodao da je na sceni histerija uz poruku „jedno je planirati, a drugo ostvariti“.

A kad je reč o izjavi Kadrija Veseljija da Srbija neće postojati na KiM, poručio je: „Svi oni su opasni i znaju šta će sve postojati, neka samo tako nastave“.

„Oni su velesila, a mi smo mali“, dodao je, te poručio da će Srbija moliti sve na svetu da nam pomognu da sačuvamo živote našeg naroda i građana, ali i da neki mogu da zamišljaju i pričaju šta hoće, ali da im na delima to neće biti dozvoljeno.

Na konstataciju da je Ramuš Haradinaj tražio izvinjenje za „zločine Srba“ na KiM, Vučić je poručio da nikakav zločin nikada nije počinio, a da je „Haradinaj zločinac koji je silovao žene i Srpkinje, i Albanke i Romkinje, odsecao im glave…“

Predizborni skup Srpske liste u Gračanici - Sputnik Srbija
Srpski plan za osvajanje glasova na kosovskim izborima

„Čudan smisao za humor i tu vrstu crnih šala nikada nisam mogao da razumem“ prokomentarisao je Vučić.

Poručio je još da je poznato da svaki zločinac sebe opravdava pričom da je neko tobože zločine počinio i da je taj drugi uradio ono sa čim on nema nikakve veze.

„A to što kažu da neće biti Zajednice srpskih opština, dobro je da su konačno javno priznali, mada mi to vidimo već četiri godine. Oni su samo obmanjivali svoju javnost, ali i međunarodnu, zato sada EU, SAD i drugi koji su učestvovali u donošenju Briselskog sporazuma treba da kažu na to šta imaju“, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara nakon otvaranja pogona „Ameteka” u Subotici.  

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala