Ako ispričam sve o braku sa Dajanom, niko mi neće verovati

© REUTERS / Clodagh KilcoyneBritanski princ Čarls u dvorcu Hilsborou u Severnoj Irskoj
Britanski princ Čarls u dvorcu Hilsborou u Severnoj Irskoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Brak princa Čarsla i princeze Dajane bio je „grčka tragedija“. Za to se saznalo nakon što je Fondacija „Ronald Regan“ dozvolila pristup arhivi prepiske princa Čarlsa sa svojom prijateljicom Nensi Regan, ženom tadašnjeg američkog predsednika.
Princ Čarls - Sputnik Srbija
Sud odobrio otvaranje tajnih pisama princa Čarlsa

Tokom devedesetih godina prošlog veka on je otvoreno govorio Nensi Regan o detaljima iz svog porodičnog života.

„Niko ne može zaista da shvati šta to sve znači, sve dok se to ne dogodi njemu samom. Ovo je kao grčka tragedija i sigurno bi bilo odlična predstava“, prenosi njegovo pismo „Dejli mejl“.

Svoje strepnje uoči desete godišnjice braka on je zabeležio pišući da „izlazi čitava serija knjiga na tu temu“ i izrazio je zabrinutost zbog njihovog sadržaja.

On je takođe obećao da će „jednom“ svojoj prijateljici ispričati „celu priču, ali ona je tako užasna da će samo mali broj ljudi koji nisu očevici događaja moći da veruje u nju“. To je napisao 11 godina posle sklapanja braka, 21. juna 1992. godine.

Dajana Spenser je 15 godina bila supruga naslednika britanske krune.

„To je bilo tako strašno“, piše o svom braku princ Čarls.

Princ Čarls na Dunavu - Sputnik Srbija
Princ Čarls na lepom plavom Dunavu

Pisma su dugo čuvana u krugu porodice Regan, ali su nakon smrti Nensi Regan u martu 2016. godine predata biblioteci Fondacije „Ronald Regan“ u Kaliforniji. Sam bivši predsednik i njegova supruga insistirali su da svi njihovi lični papiri treba da budu objavljeni.

Lejdi Di je poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu 30. avgusta 1997. godine. Godine 2008. britanski sud doneo je presudu: Dajanina smrt desila se zbog „nemara“ vozača Anrija Pola.

On je, navodno, vozio pijan i pod uticajem antidepresiva i izgubio je kontrolu nad vozilom pri brzini od 120 kilometara na sat tokom prolaska kroz tunel Alma. 

Smrt Lejdi Di bila je neizbežna zato što ona u tom trenutku nije imala sigurnosni pojas kada je „mercedes“ munjevitom brzinom udario u stub.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala