Skandal na utakmici u Moskvi: Srbi i Izraelci se umalo potukli (video)

© Sputnik / Olivera IkodinovićUtakmica Srbija Izrael u Moskvi
Utakmica Srbija Izrael u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Umetnička reprezentacija Srbije u izuzetno teškoj utakmici poražena je od Izraela rezultatom 0:1, u Trećem kolu Grupe D Svetskog prvenstva u fudbalu za umetnike u Moskvi. Utakmica je protekla u napetoj atmosferi. Pred kraj drugog poluvremena pretilo je da će doći do fizičkog obračuna između igrača.

Bez obzira na ishod utakmice, Srbija je prva u grupi i direktno ide u polufinale, zakazano za 9. jun na stadionu Lokomotiva.

Iako se uoči utakmice govorilo da će Srbija u polufinalu igrati protiv prvoplasiranog iz Grupe A (Rusija, Poljska, Koreja i Estonija), prema poslednjim informacijama, naš tim će se sastati sa pobednikom Grupe C Rumunijom ili Kazahstanom, koji odlučujuću utakmicu igraju 8. juna.

Utakmica protiv Izraela je protekla u napetoj atmosferi, naši momci dali su sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno za pobedu. Bilo je provokacija od strane Izraelaca, a i sudija nije bio naklonjen srpskom timu, što je izazivalo nervozu u našem timu. Pred kraj drugog poluvremena pretilo je da će doći do fizičkog obračuna između igrača.

Art fudbal, reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija
Srbija izgubila od Izraela, u polufinale možda sa Rusima

„Ova utakmica rezultatski za nas nije imala nikakav značaj, jer smo se pobedom nad Italijom i Slovenijom, već plasirali u polufinale. Igra je takva sama po sebi da te uvuče i dobro je da nismo reagovali na provokacije, kojih je bilo dosta sa njihove strane, što je i logično — to je sport. Ne želim nikoga da kritikujem, najvažnije je da nismo do kraja pali na te provokacije. Bilo je žutih kartona na našoj strani, ali na kraju je fer-plej, ipak, pobedio i ono zbog čega smo svi ovde, a to je da se dobro zabavimo. Izgubili smo, ali mi se osećamo kao da smo pobedili“, rekao je za Sputnjik reprezentativac i glumac Viktor Savić.

Srbija je u ovu utakmicu ušla oslabljena za tri igrača — kapitena, glumca Andriju Kuzmanovića, i Miodraga Anđelkovića, koji su zbog obaveza morali da se vrate u Beograd i pevača „Leksington benda“ Bojana Vaskovića, koji je povređen.

„Ušli smo oslabljeni, a i umorni smo od prethodne dve utakmice. Ali, videćemo, sada idemo u polufinale i bitno je da se što manje ljudi povredi i da bude što manje incidenata. Trudili smo se, dali smo sve od sebe da ne pređemo tu granicu i nismo je prešli. Sport je pobedio, mi smo ostali pribrani, tako da je sve uredu“, rekao je Savić.

Reprezentativac i glumac Aleksandar Radojičić je rekao da nije bitno protiv koga će Srbija igrati u polufinalu i istakao je da će srpski tim pružiti svoj maksimum.

„Sputnjik Srbija“ je glavni medijski partner reprezentacije „Art fudbal Srbija“.

Naši čitaoci i gledaoci će i narednih dana moći na našem veb-sajtu i na našoj stranici na Fejsbuku (Sputnjik Srbija) moći direktno da prate sva dešavanja vezana za srpsku umetničku selekciju u Moskvi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala