Zvanični Katar nema veze s novim lažima o „ruskim hakerima“

© Fotolia / iPicsNoćni pogled na Dohu, prestonicu Katara
Noćni pogled na Dohu, prestonicu Katara - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tvrdnje o umešanosti „ruskih hakera“ u napad na katarsku informativnu agenciju nisu potekle od zvaničnih izvora u Kataru, saopštila je danas Ambasada Katara u Rusiji.

„U poslednje vreme Katar je pod aktivnim informacionim napadom. Informacije o umešanosti ruskih hakera u napad na sajt katarske novinske agencije, koje je preneo američki televizijski kanal Si-En-En, nisu potekle ni iz jednog zvaničnog katarskog izvora“, navedeno je u saopštenju. 

Ruski trag u katarskoj krizi - Sputnik Srbija
„Ruski trag“ u katarskoj krizi

Ranije je televizijski kanal Si-En-En, pozivajući se na neimenovane izvore upoznate s tokom istrage, saopštio da SAD sumnjiče „ruske hakere“ za napad na sajt informacione agencije u Kataru, koji je isprovocirao skandal u regionu. 

Televizijski kanal je naveo da je cilj napada bilo stvaranje napetosti između SAD i njihovih saveznika, pre svega Katara. Nisu navedeni nikakvi dokazi za ove tvrdnje. 

U Ambasadi Rusije u Kataru je saopšteno da joj se Doha zvanično nije obraćala povodom navodne umešanosti hakera iz Rusije u izbijanje skandala između Katara i niza arapskih zemalja.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je da je saopštenje Si-En-Ena nova laž koja se objavljuje s pozivanjem na „neimenovane izvore u neimenovanim odredima u nekakvoj obaveštajnoj službi“. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala