Koga je slovenački agent špijunirao na Ohridskom jezeru

© Foto : PixabayDron
Dron - Sputnik Srbija
Pratite nas
Slovenačka televizija POP izvestila je da je agent slovenačke obaveštajne službe uhapšen u Makedoniji zato što je pravio video-snimke dronom u blizini vikendice makedonskog predsednika Đorđa Ivanova na Ohridskom jezeru.

Slovenac se makedonskoj policiji sredinom aprila, kada je priveden, predstavio kao agent bezbednosne obaveštajne službe Slovenije, identifikujući se karticom članstva u NATO-u, prenosi STA.

Vlada Republike Makedonije - Sputnik Srbija
Skoplje ne traži povlačenje savetnika Ambasade Srbije

On je policiji rekao da je bio na misiji u Napulju (Italija), a da je u Makedoniju došao privatno, dodavši da je dron bio u njegovom privatnom vlasništvu i da je njim upravljao igrajući se sa svojim detetom.

Prema medijskim navodima, makedonska policija odmah je privela Slovenca i zaplenila njegova dokumenta i dron i osumnjičila ga za špijunažu obaveštavajući Ministarstvo spoljnih poslova Slovenije o događaju.

Slovenačko ministarstvo odbrane potom je kontaktiralo makedonske vlasti, nakon čega je Slovenac dobio nazad svoja dokumenta i dron i oslobođen je uz novčanu kaznu od 500 evra.

On je, kako se navodi, odmah po oslobađanju napustio Makedoniju, a prema navodima televizije POP, Ministarstvo odbrane Slovenije insistira na tome da on nije bio na tajnoj misiji u Makedoniji.

 

Tanjug    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala