U EU uslaglašeno produžavanje sankcija Krimu

© Sputnik / Vasiliy BatanovKrim
Krim - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stalni predstavnici zemalja-članica Evropske unije dogovorili su se da sankcije Krimu budu produžene na godinu dana, ali se formalna odluka očekuje 19. juna, rekao je izvor u Savetu federacije.
Regioni Rusije, Krim - Sputnik Srbija
Američka delegacija: Sankcije Krimu ubrzo će biti ublažene

„Stalni predstavnici danas su usvojili odluku o produžavanju sankcija na godinu dana, bez promena. Ako se ništa ne promeni, Savet za inostrane poslove će ovu odluku odobriti na sledećem zasedanju 19. juna“, rekao je sagovornik agencije. 

On je naveo da će šefovi diplomatije formalno odobriti da sankcije budu produžene, bez razmatranja. Tekuća ograničenja poluostrvu važe do 23. juna.

Sankcije Krimu uvedene su u junu 2014. godine. Ograničenja su počela zabranom uvoza robe bez ukrajinskih sertifikata u EU, a kasnije je EU zabranila izvoz velike količine robe na Krim i potpuno zabranila investiranje u ekonomiju poluostrva.

SAD i EU uveli su sankcije velikom broju poslanika s Krima. U Vašingtonu su u više navrata saopštili da ostavljaju na snazi sankcije u vezi s ujedinjenjem Krima, dok god je poluostrvo pod kontrolom Rusije. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala