Novi napad američke koalicije, poginula dva sirijska vojnika

© US Air ForceAmerički lovci
Američki lovci - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dva sirijska vojnika su poginula, a 15 je ranjeno u napadu koalicije na čelu sa SAD u Siriji, saopštio je dobro obavešteni izvor.

Koalicija na čelu sa SAD saopštila je ranije u utorak da je napala vladine snage u sirijskom gradu Tanfa. Grupa u kojoj su bili 60 vojnika, artiljerija i sredstva za protivvazdušnu odbranu predstavljala je pretnju.

Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija
Moskva: Novi napad na Asadove snage ciljana akcija, a ne greška

Prvi ovakav napad izveden je 18. maja u istoj oblasti.

„Koalicija je uništila dodatne snage koje podržavaju sirijski režim unutar uspostavljenje zone izbegavanja sukoba na jugu Sirije 6. juna“, navedeno je u saopštenju.

„Bez obzira na prethodna upozorenja, snage koje podržavaju rećim ušle su u uspostavljenu zonu izbegavanja sukoba. Reč je o tenku, artiljeriji, sredstvima PVO, tehničkim automobilima koji prevoze  naoružanje i više od 60 vojnika koji su predstavljali pretnju za koaliciju i partnerske snage koje se nalaze u garnizonu Tanfa“, navedeno je u saopštenju. 

„Koalicija je izdala nekoliko upozorenja posredstvom linije za izbegavanje sukoba, a potom je uništila dve jedinice artiljerije, jednu jedinicu PVO i oštetila je tenk“, navela je koalicija i dodala da njene snage u Tanfi već nekoliko meseci obučavaju lokalne Sirijce za borbu protiv DAEŠ-a. 

Koalicija povodom novog napada u Tanfi saopštava da ne  namerava da ratuje protiv sirijskih vlasti, ali da će se štititi ako bude neophodno. 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala