Ruske, srpske i beloruske trupe na zajedničkoj vojnoj vežbi u Brestu

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPripadnik Vojske Srbije na poligonu Orešac tokom zajedničkih vojnih vežbi Rusije, Belorusije i Srbije "Slovensko bratstvo" u Srbiji
Pripadnik Vojske Srbije na poligonu Orešac tokom zajedničkih vojnih vežbi Rusije, Belorusije i Srbije Slovensko bratstvo u Srbiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ruske vazdušne trupe stigle u beloruski grad Brest kako bi učestvovale na zajedničkim rusko-srpsko-beloruskim protivterorističkim vežbama.
Vojska Srbije - Sputnik Srbija
Srpski padobranci spremaju spektakl na ruskom nebu

Vazdušno-kosmičke snage Rusije stigle su u beloruski grad Brest kako bi učestvovale u zajedničkim rusko-srpsko-beloruskim protivterorističkim vežbama pod nazivom „Slovensko bratstvo“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ministarstvo je saopštilo da će u vežbama učestvovati više od 300 vojnika, opremljenih malokalibarskim oružjem, iz ruske gardijske udarne vazdušne divizije sa sedištem u Pskovu. Oni će tokom vežbi koristiti i 24 vojna vozila.

„Tokom vežbi, ruske trupe će biti opremljene pešadijskim borbenim sistemom ’Ratnik‘, dok će posade borbenih vozila imati zaštitna odela ’Kauboj‘“, saopštila je vojska.

Vojne vežbe „Slovensko bratstvo“ biće održane na jugozapadu Belorusije od 6. do 14. juna.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala