Ovo je istina o američkom ukidanju sankcija Rusiji

© REUTERS / Mike SegarAmbasadorka SAD u UN Niki Hejli govori u Savetu bezbednosti UN u Njujorku
Ambasadorka SAD u UN Niki Hejli govori u Savetu bezbednosti UN u Njujorku - Sputnik Srbija
Pratite nas
SAD nameravaju da ostave na snazi sankcije protiv Rusije, uprkos glasinama o njihovom ublažavanju, izjavila je američka ambasadorka u UN Niki Hejli. Vašington će nastojati da sarađuje sa Rusijom kada je to moguće, ali će nastaviti da kritikuje Kremlj zbog njegovih „pogrešnih postupaka“, dodala je ona.
Kremlj - Sputnik Srbija
Kremlj o američkim sankcijama: Stara pesma

Uprkos glasinama da Bela kuća razmatra mogućnost ublažavanja sankcija, SAD planiraju da „čvrsto“ zadrže sankcije protiv Rusije kao odgovor na akcije Kremlja u Ukrajini, izjavila je Niki Hejli, prenosi „Politiko“.

„Namera nam je da čvrsto ostavimo na snazi sankcije kada je u pitanju Ukrajina. O tome sam javno govorila i mi ćemo nastaviti to da govorimo“, istakla je Hejlijeva. Ona je dodala da „ne može da potvrdi da je Trampov savetnik Džared Kušner pokušao da iskoristi Ambasadu Rusije za tajne pregovore sa Kremljom“.

U jednom drugom intervjuu Hejlijeva je izjavila da će SAD „nastaviti da kritikuju Rusiju ukoliko to bude potrebno“.

„Istovremeno, trudimo se da pregovaramo o tome kako da bolje sarađujemo u sirijskom sukobu. Mi sa njima sarađujemo u protivterorističkim aktivnostima. Ali ako budemo videli da je Rusija učinila nešto pogrešno, mi ćemo im to saopštiti“, naglasila je Hejlijeva.

„Međunarodna zajednica je zabrinuta što se Rusija meša u sve njihove izbore. Oni su zabrinuti iz više razloga. Zbog toga ćemo nastaviti da ih posmatramo. Kada budemo mogli sa njima da sarađujemo, pokušaćemo to da uradimo, ali kada ne budemo mogli, onda ćemo držati situaciju pod kontrolom“, zaključila je Hejlijeva.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala