Kusti uručio Zlatnog viteza junak iz njegovog omiljenog filma

© Sputnik / Olivera IkodinovićZlatni vitez za Emira Kusturicu
Zlatni vitez za Emira Kusturicu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Emiru Kusturici večeras je u Moskvi uručen Zlatni vitez, najveća nagrada 26. Međunarodnog filmskog festivala, koji je održan u Sevastopolju.
Art fudbal, reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija
Kusturica: Ranjeni Srbin je dobar Srbin (video, foto)

Kusturica je nagradu dobio za životno delo i film „Na mlečnom putu“, koji je i otvorio taj festival na Krimu. Da nagrada odlazi u ruke proslavljenog srpskog režisera objavljeno je prošlog meseca, tokom održavanja festivala, ali je Kusturica bio sprečen da otputuje u Sevastopolj i lično je primi.

Zlatnog viteza Kusturici je u Moskvi uručio predsednik festivala, ruski narodni umetnik Nikolaj Burljajev.

„Nagrade imaju smisla kada ih dobiješ iz ruku koje poštuješ, a Burljajev je čovek koji je igrao u moja dva omiljena filma ’Ivanovo detinjstvo‘ i možda u najznačajnijoj sceni koja je ikad napravljena u svetu filma, a to je izlivanje zvona u Rubljovu. A kad čovek dobije nagradu od takvog čoveka, više je nego srećan“, rekao je Kusturica za Sputnjik.

Srpski režiser je u nedelju doputovao u Moskvu, gde se pridružio umetničkoj reprezentaciji Srbije, koja učestvuje na fudbalsko-muzičkom festivalu „Art fudbal“.

Kusturica je u ponedeljak sa svojim „No smoking orkestra“ održao koncert na stadionu Lokomotiva, gde se festival održava, a dan kasnije je pružio podršku i umetničkoj selekciji Srbije na terenu, u utakmici protiv Slovenije. Reprezentacija Srbije trijumfovala je sa 2:1 u Drugom kolu Grupe D Svetskog prvenstva u fudbalu za umetnike.     

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala