Panika i stampedo u Torinu, više od hiljadu povređenih

Pratite nas
U stampedu do kojeg je došlo u Torinu među navijačima koji su pratili finale Lige šampiona između „Reala“ i „Juventusa“ na džinovskom ekranu postavljenom na trgu San Karlo u tom gradu povređeno je oko 1.400 osoba, javio je portal „Fudbal Italija“.

Jedna od verzija uzroka stampeda je eksplozija petardi. Prema drugim varijantama, incident se dogodio zbog pada metalne kapije na trotoar. Televizija „Korijere“ javila je da je 10 osoba u teškom stanju. Broj žrtava bi mogao da se poveća.  

„Juventus“ je u subotu u Kardifu izgubio od madridskog „Reala“ u finalu Lige šampiona sa rezultatom 1:4. U fan-zoni u Torinu utakmicu, koja je emitovana na velikom ekranu, gledalo je skoro 30 hiljada ljudi. Prema rečima očevidaca, nakon trećeg gola „Reala“ se začuo glasan prasak, što je izazvalo paniku među ljudima i počeo je masovni stampedo.

​Svedoci su ovaj incident u Torinu uporedili sa tragedijom na belgijskom stadionu „Hejsel“ tokom finala Kupa šampiona u maju 1985. godine između „Juve“ i „Liverpula“, kada je zbog pada zida na jednoj od tribina poginulo 39 osoba. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala