Teroristički napad u Londonu — kombi pokosio pešake (foto, video)

© AP Photo / Dominic LipinskiPolice officers on Borough High Street as police are dealing with an incident on London Bridge in London, Saturday, June 3, 2017.
Police officers on Borough High Street as police are dealing with an incident on London Bridge in London, Saturday, June 3, 2017. - Sputnik Srbija
Pratite nas
U centru prestonice Velike Britanije, na Londonskom mostu kombi je uleteo u gomilu ljudi. Prema nekim informacijama, ima poginulih, dok je nekoliko desetina ranjeno. Kasnije je saopšteno da je došlo do napada i na pijaci Borou i u području Vokshol. Londonska policija sumnja na teroristički napad.

Policija je zatvorila Londonski most, nakon što je, prema prvim informacijama, kombi velikom brzinom uleteo među pešake povredivši nekoliko ljudi.

„San" piše da se na mostu čula pucnjava.

„San" i „Telegraf" javljaju da je nepoznata osoba naoružana nožem napala na restoran nedaleko od Londonskog mosta, gde je bio izveden napad na pešake kada je ranjeno nekoliko osoba. Očevici navode da je jedan posetilac ranjen.

Policija je saopštila o još dva incidenta: u rejonima pijace Borou i u Vokshol.

Prema navodima na društvenim mrežama, beli kombi uleteo je među pešake na mostu ili u njegovoj blizini, povredivši nekoliko njih. Ima i nepotvrđenih navoda i da su nakon uleta kombija iz njega izletela trojica muškaraca sa noževima koji su počeli njimda a napadaju okupljene, pa da su se nakon toga čuli i pucnji, kao i da je jedan policajac povređen.  

U napadu u Londonu ima žrtava, ali broj još uvek nije ustanovljen.

„Više od jedna osoba“, saopštili su Sputnjiku u gradskoj policiji.

Reporterka Bi-Bi-Sija Holi Džouns bila je u blizini kada se desio napad. Ona je rekla da je jedan čovek je vozio kombi, koji je išao „oko 80 kilometara na sat", kada je očigledno počeo da obara pešake. Džounsova je rekla da je kombi udario pet ili šest ljudi.

Dodala je i da se kombi kretao iz pravca centralnog Londona prema južnoj strani reke, kao i da je kasnije videla da policija stavlja lisice muškarcu koji na sebi nije imao majicu. 

Druge procene kažu čak 20 ljudi može biti povređeno u incidentu. Jedan svedok je rekao Rojtersu da je video ljude koji su imali povrede nalik na one načinjene nožem na mestu incidenta, a lokalni stanovnici su prijavili pucnje.

Policija je kratko potvrdila da je na mostu „došlo do incidenta", javlja Bi-Bi-Si, dok „Rojter" dodaje da je naknadno saopšteno da su morali da se odazovu i na području Borou pijace.

Prema preliminarnim podacima, vozač kombija je već uhapšen, dok se još traga za tri osumnjičena za napade u centru Londona.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala