Asad: Najgore je prošlo

© Foto : Press-service of Syria's PresidentPredsednik Sirije Bašar Asad
Predsednik Sirije Bašar Asad - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Sirije Bašar Asad izjavio je da se situacija u zemlji primetno poboljšala, pošto se teroristi DAEŠ-a i Nusra fronta povlače, a teritorija pod njihovom kontrolom se smanjuje.
Predsednik Sirije Bašar Asad - Sputnik Srbija
Asad: Neću pristati na ustupke u pregovorima

„Situacija na terenu, s vojne tačke gledišta, sada je mnogo bolja nego ranije“, rekao je Asad u intervjuu indijskom televizijskom kanalu „Vion“.

Sirijski predsednik je ukazao na to da je ukupna slika situacije u Siriji povezana ne samo s vojnim dejstvima, nego i s drugim faktorima, uključujući ideologiju koju šire teroristi, kao i podršku koju terorističkim organizacijama daju druge zemlje. 

Te zemlje su, prema Asadovom mišljenju, Turska, Katar, Saudijska Arabija, kao i nekoliko zapadnih zemalja, kao što su SAD, Francuska i Velika Britanija. 

Ovakva podrška govori o dolasku „nove ere“, u kojoj je moguće korišćenje terorizma u političke svrhe, smatra Asad. 

Predsednik Sirije je naveo da je najgore prošlo. 

Policija blokira put ka Areni Mančester, 23. maj 2017. - Sputnik Srbija
Kosačov: Evropu ne potresa ni Kremlj ni Asad, već teroristi

Tramp je „progutao“ većinu predizbornih obećanja 

Izbor Trampa nam je ponovo dokazao da je predsednik samo izvršilac, a ne osoba koja donosi odluke. Nakon izbora za predsednika, Tramp je progutao većinu svojih obećanja i reči koje je aktivno promovisao tokom predizborne kampanje“, rekao je Asad. 

​Asad je naveo da je predsednik SAD „preokrenuo svoja obećanja za 180 stepeni“, ali nije naveo na koja konkretna Trampova obećanja misli. 

Tramp je u predizbornim izjavama kao jedan od prioriteta svoje politike navodio borbu protiv terorističke organizacije DAEŠ.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala