Olujno nevreme u Požegi i Priboju - bujica odnela kravu, automobil...

Pratite nas
Olujno nevreme i obilna kiša pogodili su danas po podne Požegu i Priboj. U Požegi je poplavljeno više desetina domaćinstava. Grom je izazvao požar na dva objekta.

Vatrogasci su na terenu i intervenišu. Podrumske prostorije, ali i prizemlje u desetinama domaćinstava su poplavljeni, javio je RTS. Nevreme praćeno obilnim padavinama, koje je u četvrtak uveče zahvatilo Priboj, pričinilo je ogromne štete na putnoj infrastrukturi u ruralnom delu opštine, zbog čega je jutros proglašena vanredna sutucija.

U Štabu za vanredne situacije Priboja kažu da je šteta pričinjena na infrastrukturi u dve trećine opštine i da je najteža situacija u selu Sastavci, gde su nabujala Sutjeska i Kasidolski potok odneli dva mosta.

Sve što je bilo pored nabujalih potoka i reka je uništeno. U selu Obarde, od udara groma izgorela je štala, dok je u domaćinstvu Miće Novakovića u selu Zamršten bujica odnela štalu, kravu, garažu i automobil. Predsednik Skupštine opštine Priboj, Boris Mrdović, izjavio je da su svi opštinski funkcioneri i službe, kao i radnici javnih i komunalnih preduzeća od jutros na terenu, kako bi se utvrdila pričinjena šteta, i saniralo ono najhitnije. Mrdović je rekao da je regionalni put Priboj—Pljevlja, u mestu Sastavci, zahvaljujući preduzeću „Putevi Užice“, privremeno osposobljen, kao i put Priboj—Kasidol.

„Sve ekipe preduzeća ’Putevi Užice‘ i Javnog preduzeća Direkcija za uređenje građevinskog zemljišta Priboj, na terenu su kako bi sanirali posledice nastale nevremenom“, rekao je Mrdović i dodao da je štab u stalnom zasedanju. Zbog izlivanja potoka pojedini lokalni putni pravci na seoskom području trenutno su odsečeni.

A evo kako je izgledalo nevreme u četvrtak u Knjaževcu. Sudeći prema kadrovima koje je mobilnim telefonom snimio Ivan Ranđelović, najteža situacija bila je u Štrpcu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala