Drama u Nemačkoj: Evakuisano 80.000 ljudi zbog terorističke pretnje

© AP Photo / Thomas FreyKoncert, publika
Koncert, publika - Sputnik Srbija
Pratite nas
Policija evakuiše posetioce festivala „Rock am Ring“ u Nirburgu zbog saopštenja o opasnosti od terorizma, saopštili su organizatori festivala na društvenoj mreži Fejsbuk.

„Zbog terorističke pretnje policija je preporučila da se prekine festival. Pozivamo posetioce da napuste mesto održavanja festivala“, navedeno je u saopštenju. 

Organizatori su, takođe, saopštili da će informisati posetioce o daljem razvoju događaja posredstvom društvenih mreža i radija. 

„Nadamo se da će se festival sutra nastaviti. Hvala za saradnju“, navedeno je u saopštenju.

Lokalna policijska uprava vodi istragu nakon signala o terorističkoj pretnji.

„Organizator ’Rock am Ring’ je u tesnoj koordinaciji sa snagama bezbednosti danas završio festival pre vremena. Razlog za to su konkretni signali koji nisu isključivali moguću terorističku pretnju. U ovom trenutku vodi se pojačana istraga“, saopštila je policija ne precizirajući šta je konkretan razlog za evakuaciju 80.000 ljudi. 

Na festivalu učestvuju poznate rok grupe „Ramštajn“ i „Simpl plen“, kao i pevač mančesterske grupe „Oejzis“ Lijam Galager koji je organizovao solo koncert u znak podrške porodicama žrtava terorističkog napada koji se dogodio 22. maja u Mančesteru. 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala