Incident u Gračanici na početku predizborne kampanje

Pratite nas
Na Kosovu i Metohiji zvanično je počela predizborna kampanja, a za učešće na vanrednim parlamentarnim izborima prijavljeno je 26 političkih lista, od kojih šest srpskih, a već su zabeleženi prvi incidenti, i to prema Srbima i njihovim političkim predstavnicima.

Naime, mediji su preneli da se u Gračanici dogodio incident pred početak kampanje kada je, kako navode, policija aktivistima Srpske liste, koja ima podršku Beograda, onemogućila lepljenje plakata i postavljanje bilborda.

Ramuš Haradinaj - Sputnik Srbija
Haradinaj: Srbija je neprijatelj, nećemo je priznati

Kažu da je mesto koje je Srpska lista platila i rezervisala za postavljanje svog bilborda zauzela Samostalna liberalna stranka, i to neposredno pre ponoći, kada je počela izborna kampanja.

Kada su aktivisti Srpske liste odlepili prethodno postavljeni bilbord i nameravali da postave svoj, reagovala je policija.

Uz pisanu odluku iz policije o zabrani isticanja bilborda, okupljeni aktivisti Srpske liste su se na kraju povukli i istakli da je reč o ugrožavanju njihovog prava na slobodno političko delovanje, pišu tamošnji mediji.

Srbi inače imaju zagarantovanih 10 od 120 mesta u skupštini u Prištini.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala