Gardijan: Rusija veća pretnja od terorista

© PixabaySAD i Rusija - ilustracija
SAD i Rusija - ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izjava američkog senatora Džona Mekejna da je predsednik Rusije Vladimir Putin veća pretnja od terorističke organizacije DAEŠ izazvala je proteste među ekspertima, koji smatraju da je ta izjava apsurdna, piše komentator „Gardijana“ Meri Deževski.
Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Američka koalicija se ne bori protiv terorizma u Siriji

„Kako Putin ili neko drugi može da predstavlja veću pretnju od divljih teokrata koji vode rat na Bliskom istoku i odrubljuju glave onima koji im smetaju“, piše autor.

Deževski navodi da je izjava Mekejna faktički imala dvostruki značaj. Senator je govorio o globalnoj bezbednosti, kao i o zapadnoj demokratiji u pozadini izbora Donalda Trampa za predsednika SAD.

Bez obzira na optužbe, realnih dokaza da je Rusija pokušala da manipuliše izborima drugih ljudi nema, to se mnogo više zasniva se veri i strahu nego na činjenicama.

Zajedno s tim, Deževski smatra da je pretnja DAEŠ-a, navodno, preuveličana u zapadnim mozgovima, bez obzira na to što vojska koalicije na čelu sa SAD još nije uspela da istera teroriste iz iračkog Mosula.

Na taj način, prema mišljenju autora, Mekejn je u pravu kad smatra da bi Rusija, ako bi bila neprijatelj SAD, bila opasnija od DAEŠ-a.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala