Rusija proteruje moldavske diplomate

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova u Moskvi
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija proteruje pet moldavskih diplomata kao odgovor na slične akcije Kišinjeva, saopšteno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.
Ambasada Rusije u Moldaviji - Sputnik Srbija
Moldavija objavila razlog proterivanja ruskih diplomata

„Savetnik Ambasade Republike Moldavije u Ruskoj Federaciji N. Mijnja pozvan je 31. maja u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, gde mu je uručena nota u kojoj se navodi da je u odgovoru na proterivanje od 29. maja petoro ruskih diplomata iz Kišinjeva, petoro zaposlenih u moldavskoj diplomatskoj misiji u Moskvi proglašeno ’personama non grata‘ i naređeno im je da napuste teritoriju Ruske Federacije u roku od tri dana“, navodi se u saopštenju. 

U saopštenju se napominje da se Ministarstvo spoljnih poslova Rusije nada da će Kišinjev „shvatiti kontraproduktivnost svojih neprijateljskih akcija protiv Rusije i destruktivan karakter koraka koji je Moldavija preduzela, a koji je u suprotnosti sa principima partnerstva i međusobnog poverenja“. 

Ranije je saopšteno da se predsednik Moldavije Igor Dodon nada da će razgovarati sa ruskim liderom Vladimirom Putinom o situaciji sa proterivanjem ruskih diplomata. Dodon se obratio ruskim vlastima sa zahtevom da ne reaguju na provokacije Vlade Moldavije u vezi sa proterivanjem diplomata.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala