Moskva spremna za dijalog uprkos neprijateljstvu Ukrajine

© Sputnik / Konstantin ChalabovUkraijnska i ruska zastava
Ukraijnska i ruska zastava - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je otvorena za konstruktivan dijalog i uzajamno korisnu saradnju sa Ukrajinom, uprkos otvoreno neprijateljskim potezima aktuelne kijevske vlasti, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije objavljenom povodom 20. godišnjice potpisivanja Sporazuma o prijateljstvu, saradnji i partnerstvu 31. maja 1997. godine.
Zid na granici Rusije i Ukrajine imaće protivtenkovske barijere i osmatračnice sa oružijem na daljinsko upravljanje - Sputnik Srbija
Kijev: Na granici sa Rusijom napraviti neprobojnu tvrđavu

„Uprkos otvoreno neprijateljskim koracima aktuelne kijevske vlasti, ne umaramo se od ponavljanja da je ruska strana otvorena za konstruktivan dijalog i uzajamno korisnu saradnju. Ne sumnjamo da ćemo pre ili kasnije doći do potrebe za obnovom punih odnosa između naših zemalja i naroda“, saopštilo je Ministarstvo.

Ministarstvo sa žaljenjem ističe da je „državni udar u Kijevu 2014. godine“ doveo do toga da su današnji odnosi dveju zemalja „daleko od duha i reči Ugovora iz 1997. godine“.

„Međutim, samo postojanje dokumenta predstavlja zalog za postojanje temelja za oživljavanje bilateralnih odnosa“, istaknuto je u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je u trenutku potpisivanja dokumenta 1997. godine Moskva „bila ispunjena nadom za razvoj i jačanje bilateralnih odnosa“. „Veliki sporazum postao je naš pravni okvir na osnovu kojeg su potpisane desetine dokumenata u svim oblastima rusko-ukrajinske saradnje“, podsetilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala