Kosačov: Proterivanje moldavskih diplomata iz Rusije je pravedno

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Odbora za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov
Predsednik Odbora za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsedavajući Odbora za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov rekao je da je odluka Ministarstva spoljnih poslova Rusije o proterivanju petoro moldavskih diplomata „apsolutno recipročni“ potez. Senator je pritom pozvao da se ne izjednačavaju akcije predsednika Moldavije Igora Dodona i vlade.

„Na odnose Rusije i Moldavije odražava se prva inicijativa moldavske vlade. Ne moldavskih vlasti, već moldavske vlade, jer je neophodno da se razdvoji stav Vlade i predsednika. Odluka Vlade je svesno usmerena na pogoršavanje naših odnosa. A dalje važe zakoni ’diplomatske razmene ljubaznosti‘. Oni su apsolutno recipročni“, rekao je senator Kosačov za Nacionalnu službu novosti.

Danas je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije objavljeno da je petorici moldavskih diplomata naloženo da napuste zemlju u roku od tri dana kao odgovor na proterivanje ruskih diplomata iz Kišinjeva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala