Putin: Povećati izvoz gotovih proizvoda

© Sputnik / Aleksej Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Planovi ekonomskog razvoja Rusije moraju biti transparentni i realni, prioritet je da se popravi poslovna klima u zemlji, kao i da se poveća izvoz gotovih proizvoda, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

„Da bi se to postiglo, neophodno je odgovoriti trenutnim izazovima i pratiti interese privrednika i države, poslovnih krugova i građanskog sektora“, rekao je Putin.

Žetva pšenice u Krasnodarskom kraju - Sputnik Srbija
Što nas ne ubije čini nas jačim: Sankcije pomogle Rusiji da se razvije

Prema njegovim rečima, neophodno je podići konkurentnost tržišta i ruske ekonomske situacije u celini, kroz povećanje proizvodnje ali i realizacije krupnih investicionih projekata, iako se ne sme zanemariti i mali razvoj malog i srednjeg biznisa.

Podsetimo, Putin je još u decembru prošle godine poručio Vladi da izradi plan s pomoću kojeg će ruska ekonomija povećati tempo rasta na nivo viši od svetskog ne kasnije od 2020. godine.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev predao je plan Putinu sredinom maja, međutim Putin je rekao da je neophodno čuti i mišljenja stručnjaka.

„U doglednoj budućnosti ćemo videti koliko je taj plan konkurentan i da li ga je moguće primeniti u praksi“, zaključio je ruski predsednik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala