Kadirov povodom Makronovih optužbi: Dođite i uverite se lično

© Sputnik / Said Carnajev / Uđi u bazu fotografijaRamzan Kadirov
Ramzan Kadirov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Čečenski lider Ramzan Kadirov pozivao je francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačku kancelarku Angelu Merkel da posete Čečeniju kako bi lično procenili kakva je situacija sa pravima seksualnih manjina u tom regionu.

„Nije u redu optužiti ruske medije za klevetu kada je vaše mišljenje zasnovano na lažnim informacijama“, napisao je Kadirov na društvenim mrežama.

Ruski predsednik Vladimir Putin i francuski predsednik Emanuel Makron u Versaju na konferenciji za medije - Sputnik Srbija
Makron o Sputnjiku i RT, Putin o mitskim ruskim hakerima (video)

„Francuski predsednik Makron može da povede Merkelovu sa sobom i dođe u Čečeniju da sazna istinu. Naša vrata su otvorena“, dodao je Kadirov.

Tokom konferencije za novinare koju je držao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, predsednik Francuske Emanuel Makron je rekao da je rešen da prati situaciju u vezi sa stanjem ljudskih prava LGBT populacije u Čečeniji.

Podsetimo, početkom aprila pojavila se informacija da su čečenske vlasti sprovele masovna hapšenja pripadnika LGBT populacije.

Tom prilikom se oglasio portparol čečenskog lidera Alvi Karimov koji je odbacio ove optužbe, ali je i rekao da muškarci u Čečeniji imaju „samo jednu orijentaciju“, a dokaz tome je i natalitet u republici.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala