Grčka i Nemačka: Usporiti spajanje migrantskih porodica

© REUTERS / Antonio BronicMigranti čekaju da pređu granicu sa Slovenijom u blizini Trnovca u Hrvatskoj.
Migranti čekaju da pređu granicu sa Slovenijom u blizini Trnovca u Hrvatskoj. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Grčka i Nemačka složile su se da se uspori ponovno spajanje porodica migranata podeljenih u te dve zemlje, navodi se u dokumentu objavljenom danas u grčkim medijima.

„Ponovno spajanje porodica njihovim prebacivanjem u Nemačku usporiće se kao što je dogovoreno“, napisao je grčki ministar za migracije Janis Muzalas nemačkom ministru unutrašnjih poslova Tomasu de Mezijeru, u pismu poslatom 4. maja, a koje je objavio grčki levičarski list Efimerida ton Sintakton, prenosi AFP.

Muslimanke sa burkama u vodi - Sputnik Srbija
„Novi Nemci, skinite burke, čitajte Getea, slušajte Baha“

U pismu, Muzalas je objavio da je ta odluka doneta zbog količine zahteva za azil i da će pogoditi više od 2.000 migranata, dok će neki morati godinama da čekaju da se domognu Nemačke, čak i ako su im zahtevi odobreni.

„Razumemo da tražioci azila žele da se spoje sa porodicama, ali s obzirom da Grčka i Nemačka imaju vrlo veliki broj zahteva za azil, kašnjenja su neizbežna“, naveo je Muzalas u pismu.

Kako se navodi, tražioci azila, uglavnom izbeglice iz Sirije, imaju pravo da se pridruže porodicama u EU, u roku od šest meseci od dana odobravanja zahteva.

Grčki ministar za migracije odbio je da komentariše pisanje tog lista, ali ranije ovog meseca Muzales je kazao da je planirano usporavanje tog procesa zbog „tehničkih poteškoća“.

 

Tanjug    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala