Rusija spremna na konstruktivni dijalog sa SAD

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedan od prioriteta Moskve je konstruktivan dijalog sa Vašingtonom, od toga zavisi rešavanje problema u Siriji i borba protiv međunarodnog terorizma i potrebno je da se napravi izbor da li da se prodube tenzije ili započne rast sa najniže tačke u odnosima, izjavio je savetnik predsednika Rusije Igor Levitin.
Tenkovi M1 Abrams na međunarodnim vojnim vežbama u Letoniji - Sputnik Srbija
Pentagon nije spreman za rat s Rusijom ili Kinom

„Svet je stigao do kritične tačke. Situacija je došla do zaoštravanja odnosa Rusije i Zapada i od stručnjaka zavisi kako će oni biti rešeni. Ne mogu svi problemi biti rešeni, ali moramo korak po korak da se udaljimo sa ivice“, rekao je Levitin na konferenciji „Baltički forum“ koji se održava u Letoniji.

On je naglasio da Rusija podržava dijalog sa Zapadom i da jedan od prioriteta Moskve predstavlja konstruktivan dijalog sa Vašingtonom.

„Od tog dijaloga zavise rešavanje problema i Sirije i Bliskog istoka i borba protiv međunarodnog terorizma i rešavanje drugih problema. Potrebno je da se napravi izbor da li da se još više prodube tenzije ili da se započne rast sa najniže tačke u odnosima između Rusije i Zapada do koje smo stigli“, istakao je Levitin. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala