„Montevideo”: Vidimo se u Moskvi!

Orbita kulture 27.05.
Pratite nas
Sa glumcem Andrijom Kuzmanovićem, kapitenom srpske fudbalske umetničke reprezentacije koja sledeće nedelje brani boje naše zemlje na svetskom fudbalskom prvenstvu za umetnike Art fudbalu u Moskvi, razgovarali smo o putovanju u Rusiju, kao i o aktuelnim projektima na kojima radi u pozorištu i na velikom platnu.

U emisiji „Orbita kulture“ obeležićemo prvu deceniju postojanja izdavačke kuće koja se nametnula ozbiljnošću i kvalitetom — reč je o „Arhipelagu“, o kom razgovaramo sa njegovim osnivačem, direktorom i glavnim urednikom Gojkom Božovićem.

Utiske sa upravo završenog festivala satirične priče sa nama su podelili članovi srpskog aforističarskog kluba i članovi festivalskog žirija Bojan Ljubenović i Aleksandar Čotrić.

Da li se nazire kraj rekonstrukcije Pozorišta Boško Buha i da li entuzijazam ansambla ovog teatra proističe iz njihovog verovanja u bajke, koje i igraju, pokušali smo da otkrijemo u razgovoru sa v. d. upravnika „Buhe“ Igorom Bojovićem, i predesdnikom UO ovog teatra, Ljubivojem Ršumovićem.

Za ljubitelje čuvene serije „Tvin Piks“, koja se posle 27 godina vraća na male ekrane, istraživali smo kako je zagonetku skrivenu u pitanju „Ko je ubio Loru Palmer“ reditelj Dejvid Linč učinio maestralno zanimljivom, toliko da potraje gotovo tri decenije i da i posle toga doživi nastavak u vidu novih epizoda u kojima, na radost mnogih poštovalaca ove serije, igra stara glumačka postava.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala