Recept koji vam neće otkriti nijedan farmaceut

© AFP 2023 / REMY GABALDA REMY GABALDA Jaja
Jaja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prirodni lek za jačanje organizma...
Pasteli - Sputnik Srbija
Najzdraviji kolač na svetu: Recept star više od 6.000 godina

Kalcijum ima brojne važne funkcije u radu organizma. Osim što stvara koštanu masu i sprečava osteoporozu, kalcijum normalizuje rad nerava i mišića, reguliše otkucaje srca, omogućuje zgrušavanje krvi i podstiče san.

Brojni su faktori koji crpe kalcijum iz organizma, a to su pre svega previše sedenja, kafa, alkohol i gazirana pića.
Nedostatku kalcijuma su posebno sklone trudnice i žene u menopauzi, stariji muškarci, kao i osobe koje pate od probavnih poremećaja.

Ljuske od jaja sadrže 90 odsto kalcijuma i najbolji su prirodni izvor tog minerala. Telo ga lako apsorbuje, jer je ljuska jajeta po hemijskom sastavu gotovo identična ljudskim kostima i zubima.

U većim dozama ne samo da leči simptome manjka kalcijuma i zaustavlja razvoj osteoporoze, već pomaže i protiv visokog holesterola i povišenog krvnog pritiska i podstiče koštanu srž na proizvodnju krvnih ćelija.

Osim toga, ljuska jajeta sadrži gvožđe, bakar, mangan, cink, flor, fosfor, hrom i molibden. Zbog toga mnogi stručnjaci preporučuju mlevenu ljusku jajeta kao prirodnu i vrlo delotvornu dopunu kalcijuma. Zavisno od životnog doba, preporučena dnevna doza je 1,5 do 3 grama mlevene ljuske jajeta.

Štitna žlezda

Ljuske od osam jaja dobro oprati, osušiti, zdrobiti, preliti sokom od dva limuna i ostaviti u frižideru nekoliko dana. Kad se ljuske otope, procedite tečnost i pomešajte sa litrom rakije i kilogramom meda. Ostaviti da odstoji sedam dana pre upotrebe. Konzumirati po jednu kašiku, dva do četiri puta dnevno nakon jela.

Kisela voda - Sputnik Srbija
Zašto ne bi trebalo da pijete kiselu vodu

Gastritis, čir

Kašiku mlevenih ljuski jaja pomešajte sa kašikom šećera i kašikom mlevenog muškatnog oraščića. Uzimajte 20 dana, tri puta dnevno po jednu kašiku.

Na vrh noža mlevenih ljuski jaja pomešajte sa dve kašike limunovog soka. Kad se ljuske otope u soku, dodajte decilitar toplog mleka. Uzimajte dva puta dnevno, ujutru na prazan želudac i uveče pre spavanja.

Za jačanje organizma i čišćenje krvi

Ljuske od četiri ili pet jaja dobro oprati, zdrobiti i staviti u tri litre vode. Vodu sa ljuskama čuvati u frižideru nedelju dana i koristiti kao vodu za piće. Dnevno uzimati dve do tri čaše vode sa malo limunovog soka.

 

Izvor: Novi/Kurir

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala