Tramp traži hitnu istragu curenja informacija o Mančesteru

© AP Photo / Andrew HarnikPredsednik SAD Donald Tramp u Ovalnom kabinetu
Predsednik SAD Donald Tramp u Ovalnom kabinetu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp zatražio je od Ministarstva pravde da istraži curenje informacija iz specijalnih službi SAD u vezi s terorističkim napadom u Mančesteru, istakavši da su odnosi s Velikom Britanijom veoma važni za Ameriku.

Ranije je saopšteno da britanske specijalne službe prestaju da razmenjuju sa SAD informacije o terorističkom napadu u Mančesteru, pošto su tajni podaci o ovom događaju iscureli u američku štampu. 

Policija blokira put ka Areni Mančester, 23. maj 2017 - Sputnik Srbija
Britanci besni na Amerikance: Procurili podaci o Mančesteru

Američki mediji svakodnevno objavljuju procurele informacije o „vezama Trampa s Rusijom“, koje negiraju kako u Beloj kući, tako i u Kremlju.

„Pretpostavka da informacije cure iz organa vlasti veoma uznemirava. Ova curenja informacija odavno se dešavaju, a moja administracija će pod hitno izaći na kraj s njima. Curenje tajnih informacija je velika pretnja našoj nacionalnoj bezbednosti“, naveo je Tramp u pisanom saopštenju koje je objavila Bela kuća.

„Zahtevam od Ministarstva pravde SAD i drugih institucija da pokrenu punu istragu o ovom pitanju i, ako je potrebno, da pozovu krivce na odgovornost u skladu sa zakonom“, saopštio je Tramp.

Ranije je ministarka unutrašnjih poslova Amber Rad izjavila da je pojavljivanje pojedinih obaveštajnih informacija za istragu o terorističkom napadu u Mančesteru, s pozivanjem na američke izvore, zabrinjavajuće. Velika Britanija je zbog toga obustavila razmenu informacija sa SAD. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala