Osim odricanja od konvencionalnih proizvoda koji sadrže šećer, kao što su gazirana pića i poslastice, Arijel je isključila veštačke zaslađivače, sirupe, pa čak i med.
„Mislim da mnogi ljudi povezuju šećer sa keksom i kolačima“, piše Arijel, „ali zaboravljaju da se šećer nalazi se u 74 odsto upakovanih namirnica, uključujući hleb, sosove, testenine itd“.
Ali to ne znači da ćete zbog odricanja od šećera i proizvoda koji ga sadrže morati da gladujete. Recepti na koje se oslanjala Arijel imaju različita ukusna domaća jela bogata povrćem i proteinima. Među njima je losos sa špagetama, pirinač sa karfiolom, sendviči sa grilovanim povrćem, takos sa plodovima mora i još mnogo toga.
Odustajanje od šećera ne znači i odustajanje od ukusne hrane. Istovremeno, u običnom životu i ne mislimo koliko koristimo šećer. Jedemo ga mnogo više nego što ga telo traži, što izaziva bolesti srca, raka, gojaznost i dijabetes.
Arijel rado deli recepte i fotografije ukusnih i veoma zdravih obroka bez dodatog šećera. Među fotografijama ukusne hrane su i one na kojima je ona sama — osvežena i vesela posle samo mesec dana nakon odricanja od loših ugljenih hidrata.