Napad u Mančesteru izvršila jedna osoba

© REUTERS / Andrew YatesPripadnici britanske policije u blizini Mančester arene, gde je na koncertu Arijane Grande odjeknula eksplozija
Pripadnici britanske policije u blizini Mančester arene, gde je na koncertu Arijane Grande odjeknula eksplozija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Smrtonosnu eksploziju u Mančester areni koja se dogodila u ponedeljak u večernjim satima izvela je jedna osoba koja je poginula u napadu, saopštio je načelnik lokalne policije, prenela je agencija Rojters.
Posledice eksplozije u Mančesteru - Sputnik Srbija
Haos u Mančesteru: Eksplozije na koncertu, najmanje 22 mrtvih (video, foto)

Načelnik policije u Mančesteru Ijan Hopkins dodao je da je broj poginulih u eksploziji povećan na 22 osobe, uključujući i decu.

„Tretiramo ovo kao teroristički incident i u ovoj fazi smatramo da je napad izveo jedan čovek“, rekao je Hopkins u televizijskom saopštenju.

On je potvrdio da je napadač, koji je nosio eksplozivnu napravu koju je aktivirao, poginuo u areni.

„Prioritet je da se utvrdi da li je delovao sam ili kao deo mreže“, dodao je Hopkins.

Ranije je saopšteno da je najmanje 19 ljudi stradalo, a više od 50 povređeno sinoć na koncertu američke pevačice Arijane Grande u Mančesteru. Prema izjavama svedoka čule su se eksplozije i pucnji. Ovo je najveći teroristički napad u Britaniji nakon tragedije u londonskoj podzemnoj železnici 2005. godine u kojoj je poginulo više od 50 ljudi. 

Eksplozija je odjeknula nekoliko trenutaka nakon što je pop-zvezda Arijana Grande završila svoj koncert u Mančester areni.

Nakon incidenta, britanska premijerka Tereza Mej saopštila je da policija radi na utvrđivanju detalja o „užasnom“ terorističkom napadu.

 

Twitter

Pratite nas na Tviteru i prvi saznajte ono što drugi prećutkuju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala