Devojčice Safi (8) i Džordžina (16) prve poznate žrtve

© AFP 2023 / Paul ELLISObožavateljke američke pevačice Arijane Grande razgovaraju sa novinarima nakon eksplozije na koncertu u Mančester areni, 23. maja 2017.
Obožavateljke američke pevačice Arijane Grande razgovaraju sa novinarima nakon eksplozije na koncertu u Mančester areni, 23. maja 2017. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Džordžina Kalander (16) je prva identifikovana žrtva terorističkog napada na koncertu Arijane Grande u Mančesteru. Druga je osmogodišnja devojčica.

Džordžina je u nedelju, neposredno pred odlazak na koncert svog idola, na svom nalogu na Tviteru napisala da je toliko srećna što će videti Arijanu Grande, prenosi britanski portal „Metro“.

Posledice eksplozije u Mančesteru - Sputnik Srbija
Haos u Mančesteru: Eksplozije na koncertu, najmanje 22 mrtvih (video, foto)

Njeni prijatelji sada joj ostavljaju oproštajne poruke na Tviteru, opisujući je kao divnu osobu, sa najdivnijim srcem i dušom. „Nedostajaćeš mi večno, odmori se na lepšem mestu nego ovom ovde“, stoji u jednoj od poruka.

Druga identifikovana žrtva je osmogodišnja devojčica Safi Rouz Rusos, koja je na koncert američke pop zvezde otišla sa majkom i starijom sestrom. One su zbrinute u bolnici zbog povreda zadobijenih od šrapnela, a malena Safi je podlegla povredama, prenosi „Telegraf“.

​Prethodno je u britanskim medijima i na društvenim mrežama odjeknula vest o nestanku male devojčice, ali je kasnije stigla informacija da je ona među žrtvama.

Podsetimo, u terorističkom napadu bombaša-samoubice koji se dogodio sinoć u areni u Mančesteru na koncertu američke tinejdžerske zvezde Arijane Grande poginule su 22 osobe. Među stradalima ima i dece. Odgovornost za napad je preuzeo DAEŠ.

​Koncertu su uglavnom prisustvovali tinejdžeri i deca, u pratnji roditelja, a mnogima se gubi trag nakon eksplozije i haosa koji je potom usledio. Na društvenim mrežama zbog toga je napravljena grupa koja pomaže roditeljima da pronađu nestalu decu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala