Rusija spremna da sarađuje sa službama nakon eksplozije u Mančesteru

© AP Photo / Peter ByrnePripadnici policije na mestu eksplozije u Mančesteru
Pripadnici policije na mestu eksplozije u Mančesteru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruske obaveštajne službe i organi spremni su da pruže Velikoj Britaniji sve dostupne informacije neophodne za istragu eksplozije na stadionu u Mančesteru, rekao je za Sputnjik predsednik Odbora za odbranu i bezbednost Saveta federacije Rusije Viktor Ozerov.
Posledice eksplozije u Mančesteru - Sputnik Srbija
Haos u Mančesteru: Eksplozije na koncertu, najmanje 22 mrtvih (video, foto)

Obaveštajne službe i organi Rusije spremni su da pruže Velikoj Britaniji sve dostupne informacije neophodne za istragu eksplozije na stadionu u Mančesteru, uprkos činjenici da je Velika Britanija bila prva zemlja koja je odbila da sarađuje sa obaveštajnim službama Rusije, rekao je Ozerov.

Najmanje 19 ljudi je stradalo, a više od 50 povređeno sinoć na koncertu američke pevačice Arijane Grande u Mančesteru. Prema izjavama svedoka čule su se eksplozije i pucnji. Ovo je najveći teroristički napad u Britaniji nakon tragedije u londonskoj podzemnoj železnici 2005. godine, u kojoj je poginulo više od 50 ljudi.

„Više puta smo govorili da smo, iako je Velika Britanija bila prva zemlja koja je odbila da sarađuje preko kanala obaveštajnih službi, spremni da podelimo sve informacije koje imamo. I sada, naravno, takođe“, istakao je Ozerov.

Prema njegovim rečima, „nažalost, incident u Mančesteru bio je lekcija obaveštajnim službama Velike Britanije da bez pomoći drugih zemalja njihov rad može da bude neuspešan“.

Ozerov je, takođe, izjavio da mu je žao zbog svih koji su stradali i izgubili najbliže.

 

Twitter

Pratite nas na Tviteru i prvi saznajte ono što drugi prećutkuju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala