Mistura: Ustav mora da ostane pravo sirijskog naroda

© REUTERS / Pierre AlbouySpecijalni izaslanik generalnog sekretara UN za Siriju Stafan de Mistura nakon sastanka u Ujedinjenim nacijama u Ženevi
Specijalni izaslanik generalnog sekretara UN za Siriju Stafan de Mistura nakon sastanka u Ujedinjenim nacijama u Ženevi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Specijalni izaslanik Ujedinjenih nacija za Siriju Stafan da Mistura rekao je da su se sve strane u ratu u Siriji dogovorile da učestvuju u razgovorima, koji bi trebalo da pomognu pri utemeljenju novog Ustava.

Mistura se obratio Savetu bezbednosti UN preko videa, rekavši da je zadovoljan time što su sve strane spremne da se održi sedma runda pregovora, zakazanih za sledeći mesec.

Kremlj, Moskva - Sputnik Srbija
Kremlj: Pregovori o Siriji sa mnogo teškoća

On je naglasio da UN ne želi da ispiše novi Ustav, jer to mora da ostane pravo sirijskog naroda, prenosi AP.

Mistura je rekao da je proces već krenuo, nakon tehničkih sastanaka prošle nedelje, između eksperata UN i delegacija opozicije i vlade Sirije.

Mistura je takođe naveo da su zone deeskalacija u određenim delovima Sirije doprinele značajnom smanjenju nasilja i povećanju kvaliteta života u zemlji.

Međutim, kako je dodao, uprkos prekidu vatre koje se sprovodi u Siriji, i dalje stižu pojedine informacije da se borbene aktivnosti vode u Hami, Homsu i Damasku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala