Porošenko preti Rusiji produžavanjem evropskih sankcija

© Pres-služba predsednika Ukrajine / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Ukrajine Petro Porošenko
Predsednik Ukrajine Petro Porošenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Ukrajine Petro Porošenko izjavio je da je visok stepen verovatnoće da će sankcije Evropske unije protiv Rusije biti produžene.
Demonstranti nose zastave Ukrajine i EU - Sputnik Srbija
EU: Kijev ne sme da narušava slobodu mišljenja

„Dogovorili smo se da, ukoliko Minski sporazum ne bude ispunjen, postoji visok stepen verovatnoće da će sankcije Evropske unije biti produžene. Važno je da je ovaj sastanak održan uoči samita G7, gde će pitanje Ukrajine biti jedna od glavnih tačaka dnevnog reda, a ovo pitanje će biti i tema sastanka ’Velike dvadesetorice‘“, izjavio je Porošenko nakon razgovora s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Porošenko je, takođe, saopštio da je s Merkelovom razgovarao o scenariju pritiska na Rusiju sa ciljem da se ispuni Minski sporazum.

„Znatan deo vremena bio je posvećen koordiniranim dejstvima za implementaciju Minskog sporazuma. Konstatovano je da Rusija ne ispunjava Minski sporazum i da je potrebno da razradimo scenario koji bi motivisao Rusiju da sedne za pregovarački sto i da ispuni ono što je obećala. To se, pre svega, tiče komponente bezbednosti, prekidanja artiljerijske, minobacačke i tenkovske vatre, povlačenja teške tehnike, oslobađanja zarobljenika i omogućavanja efikasne realizacije minskog procesa“, rekao je Porošenko.

Twitter

Pratite nas na Tviteru i prvi saznajte ono što drugi prećutkuju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala