Milova opozicija u Moskvi — izbori na stolu

© REUTERS / Stevo VasiljevicMilan Knežević i Andrija Mandić
Milan Knežević i Andrija Mandić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mogu li predsednički izbori da objedine opoziciju u Crnoj Gori, kada će prestati progon funkcionera i čelnika Demokratskog fronta i kakva je aktuelna politička situacija u Crnoj Gori i u regionu samo su neke od tema o kojima će čelnici te političke grupacije razgovarati sa ruskim zvaničnicima u Moskvi.

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević otputovali su juče u posetu Moskvi gde će imati niz susreta, a očekuju se i susreti sa funkcionerima Putinove Jedinstvene Rusije.

Zamenik predsednika komiteta saveta Federacije za odbranu i bezbednost Franc Klincevič - Sputnik Srbija
Klincevič: Crna Gora će biti uvučena u globalni sukob

Milan Knežević za Sputnjik kaže da očekuje da će se razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, ali i u regionu. On nam je potvrdio da će jedna od tema biti i predstojeći predsednički izbori u Crnoj Gori.

„Ako se radi o aktuelnim političkim pitanjima onda ima veze i sa izborima, što sa predsedničkim i sa lokalnim, moguće i sa parlamentarnim, tako da je tu širok spektar tema. Teme su i aktuelni progon funkcionera i članova Demokratskog fronta i sve ono što opterećuje crnogorsku političku scenu“, kaže on za Sputnjik.

Knežević je dodao da će javnost o poseti njihove delegacije Moskvi detaljnije biti upoznata odmah po završenim sastancima. On je naglasio da se njihov povratak u Podgoricu očekuje sutra i dodaje da su u Moskvu otišli u okviru redovnih susreta DF i Jedinstvene Rusije, s obzirom da imaju potpisane sporazume o saradnji.

Knežević je prošle nedelje boravio u sedmodnevnoj poseti Moskvi i tada je prisustvovao paradi povodom Dana pobede nad fašizmom. Nov odlazak sa Mandićem usledio je svega nekoliko dana nakon izjave funkcionera Jedinstvene Rusije Sergeja Železnjaka da bi „opozicija u Crnoj Gori trebalo da ima jedinstvenog predsedničkog kandidata“. 

Lider opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić  i Predrag Bulatović - Sputnik Srbija
Mandić: Novi napad Đukanovića na DF

Odredba o zajedničkom opozicionom predsedničkom kandidatu je sastavni deo platforme Demokratskog fronta koja je ponuđena ostatku opozicije, a na koji DF čeka odgovor već mesecima.

Od lidera opozicije karte je do sada jedino otvorio lider Demokrata Aleksa Bečić, koji je indirektno najavio kandidaturu na predsedničkim izborima, izjavom da će „ispoštovati stavove svojih partijskih organa“.

Unutar Socijaldemokratske partije i Građanskog pokreta URA intenzivno se razgovara o kandidaturama predsednika tih stranaka Ranka Krivokapića i Dritana Abazovića.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala