Savet za bezbednost Rusije: Američki napad na Siriju nelegitiman

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i stalni članovi Saveta bezbednosti Rusije
Predsednik Rusije Vladimir Putin i stalni članovi Saveta bezbednosti Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je sa članovima Saveta za bezbednost Rusije o aktuelnoj situaciji u zemlji, kao i o pitanjima sajber-bezbednosti. Na sastanku je takođe istaknuto da je najnoviji napad koalicije predvođene SAD na Siriju nelegitiman.

„Bilo je reči o tekućim socijalno-ekonomskim pitanjima Rusije. Ponovo su razmenjena mišljenja o zaštiti sajber-bezbednosti“, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov nakon sastanka.

Savet za bezbednost Rusije istakao je da je napad na Siriju, koji je u četvrtak uveče izvela koalicija na čelu sa SAD, nelegitiman. 

Ministar odbrane SAD Džejms Matis - Sputnik Srbija
Gađali smo Irance, Rusi pokušali da spreče incident

„Učesnici su razgovarali o sirijskoj temi, a posebno o novom napadu Amerikanaca na sirijsku teritoriju. Navedeno je da su ovakva dejstva nelegitimna i da suštinski otežavaju proces utvrđivanja zona deeskalacije i rešavanja sirijske krize u celini“, rekao je Peskov.

Na savetovanju su učestvovali i premijer Dmitrij Medvedev, predsednica Saveta federacije Valentina Matvijenko, predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin, sekretar Saveta za bezbednost Nikolaj Patrušev, ministar odbrane Sergej Šojgu i drugi.

Avijacija međunarodne koalicije na čelu sa SAD u četvrtak uveče je bombardovala vladine snage u oblasti Tanf na jugu Sirije. Pentagon je saopštio da je bombardovana kolona koja je ušla u „zonu sprečavanja sukoba“, u kojoj su se nalazile oružane formacije koje podržavaju SAD. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala