Sedeo sam sa Putinom, laž je da traži secesiju RS

© Sputnik / Radoje PantovićPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ruski predsednik Vladimir Putin nije od njega tražio secesiju od BiH, dodavši da secesija "nije na dnevnom redu", ali da ne isključuje mogućnost da se ona desi jednog dana.
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Dodik pisao SB UN: Izetbegović nekažnjeno podriva Srpsku

"Sedeo sam s Putinom i on nije to tražio od mene. Laž je da Putin to traži, zvanični ruski stav je dejtonska BiH", prenosi Beta.

 Dodik je izjavio da je član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović „urušio institucije BiH“ i da je „prolupao s tim svojim revizijama“

„Mislim da kada on tvrdi da bi ponovo pokrenuo reviziju tužbe nije to priča samo o stavu Bošnjaka, to je upereno i na Srbiju“, rekao je Dodik, dodajući da bošnjački političari imaju patološku mržnju prema svemu što je srpsko, pogotovu RS.

„Moram im reći da postoje države i Srbija i RS i imaće probleme sa takvim inicijativama, zato sam u pravu kad kažem da mislim da je prolupao ako misli da može da pokreće bilo šta pred međunarodnim sudom. Procedure kažu da mora da postoji saglasnost tri člana Predsedništva, on je protiv srpskih nacionalnih interesa“, rekao je Dodik za N1.

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je sinoć za regionalnu televiziju N1 da bi pred Međunarodnim sudom pravde ponovo pokrenuo postupak revizije po tužbi BiH protiv Srbije.

Izetbegović je kazao da bi ponovo ušao u isti postupak, za koji N1 navodi da je podigao veliku prašinu na lokalnoj ali i regionalnoj političkoj sceni.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala