Putevi pod zemljom: Budućnost saobraćaja u gradu (video)

© YT/Nii ColasVožnja tunelima pod zemljom
Vožnja tunelima pod zemljom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Milijarder i inovator Ilon Mask pohvalio se kako napreduje jedan od njegovih novih projekata — mreža putnih tunela koja će rešiti problem drumskog saobraćaja u Los Anđelesu.

Osnivač „Spejs iksa“ i „Tesla motorsa“ posvetio je malo vremena u svom zauzetom rasporedu svom novom projektu, nazvanom „Boring kompani“. Mask namerava da iskopa džinovsku mrežu podzemnih tunela kako bi rešio problem gužvi u Los Anđelesu.

Američki milijarder je ubeđen da će to biti model transporta koji će zaživeti u budućnosti i u drugim gradovima širom sveta.

Na svom nalogu na Instagramu Mask je postavio fotografiju jedne od mašina za kopanje tunela, koju je nazvao Godo, aludirajući na dramu Semjuela Beketa „Čekajući Godoa“.

„Teme za davanje imena mašinama za kopanje su pesme i predstave. Prva mašina je Godo. Još čekam. Ne znam zašto, kada i gde“, napisao je na Tviteru.

Postavljajući fotografije, Mask je istakao da će mreža tunela pokrivati čitavo šire područje Los Anđelesa.

​Konačni plan je da se automobili sklone sa ulica tako što će na određenim mestima na nadzemnim drumovima postojati platforme za njihovo spuštanje pod zemlju.

Kada se vozila spuste, u tunelu će se prevoziti na specijalnim šinskim platformama brzinom od 200 kilometara na sat.

„Ne postoje ograničenja koliko nivoa tunela možete da imate. Najdublji rudnici dublji su nego što su najviše zgrade visoke. To je trenutno najbolje rešenje za rešavanje saobraćajnih problema u gradovima“, rekao je nedavno Mask.

 

Izvor: RTS

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala