Kijev uveo sankcije evropskim političarima i novinarima

© Sputnik / Vitaly Belousov / Uđi u bazu fotografijaKijev, prestonica Ukrajine
Kijev, prestonica Ukrajine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na proširenom spisku sankcija Kijeva našao se i jedan broj političara i novinara iz Evrope, navodi se u ukazu koji je objavljen na sajtu predsednika Ukrajine Petra Porošenka.
Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Ostalo da se zabrane japanski diktafoni

Na proširenom spisku sankcija našli su se Sotirios Zarianopulosm, poslanik Evropskog parlamenta iz Grčke, i poslanici Parlamenta Grčke iz Komunističke partije Jorgos Lambrulis i Jorgos Maganas. Na spisku su i poslanik Parlamenta Italije Lučio Malan i predsednik italijanske provincije Ređo Kalabrije Đuzepe Rafa.

Na sankcionom spisku su se našli i novinarka iz Bugarske Taševa Labova i blogeri iz Poljske David Berezicki i David Hudžec. Osim toga, Kijev je na sankcioni spisak stavio i političke tehnologe iz Izraela Avigdora Eskina i Davida Ejdelmana.

Ranije je predsednik Ukrajine Petro Porošenko odobrio odluku Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu (SBNO) o proširenju spiska ruskih građana i kompanija protiv kojih su uvedene sankcije. Tom odlukom sankcije su produžene, a uvedene su na tri godine i jednom broju ruskih medija, uključujući „Rusiju sevodnja“ (Sputnjik), televiziju „Zvezda“, NTV i TVC.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala