Vulin: Sledeći put kad vidi srpsku vojsku, Haradinaj će puzati

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICAleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Albanci moraju da odluče da li hoće da vode Haradinajeve ratove, ali pritom moraju da razumeju da više nisu ista vremena i da te ratove više neće voditi čitav svet.

To je poručio ministar za rad Aleksandar Vulin, koji kaže da Srbija veoma ozbiljno shvata pretnje lidera Alijanse za budućnost Kosova.

Ramuš Haradinaj - Sputnik Srbija
Haradinaj opet preti: Nek SAD završe stvari između Kosova i Srbije ili ćemo mi...

„Nekažnjeni zločinac uvek traži da se njegov zločin ponovi i uvek traži da ima pomoć u vršenju zločina. Albanci moraju da razumeju da ovo nisu ista vremena i da ratove koje Haradinaj hoće da izazove neće više voditi čitav svet, već će morati da ih vode sami“, rekao je Vulin novinarima.

Kako je naveo, Albanci moraju da odluče da li hoće da vode Haradinajeve ratove i „koliko dečjih glava imaju za bacanje“, jer svet više neće ratovati sa Srbijom zbog ideje „velike Albanije“.

„Prošli put kad je video srpsku vojsku, Haradinaj je trčao. Sledeći put kada je bude video, on će puzati“, rekao je Vulin.

On je naveo da Srbija veoma ozbiljno shvata Haradinajeve pretnje, jer se radi o čoveku koji je bio premijer, kako je istakao, toga što zovu Kosovo.

„To je čovek koji je nekažnjeni ratni zločinac, od koga očekujemo da se ograde Evropska unija i SAD, inače će morati da žive sa posledicama onoga što je uradio“, rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, Haradinaj je čovek čiji zločin nije kažnjen, a čim nije kažnjen, on preti da se ponovi.

Ljajić: Haradinaj je problem EU

Zastve neprizantog Kosova, Albanije i SAD - Sputnik Srbija
Bitka Vašingtona i Brisela — nadomak Niša

Ramuš Haradinaj nije problem Srbije, već Evropske unije i međunarodne zajednice koja mora da reaguje na ovakvu vrstu radikalizma koja se svakodnevno pojavljuje, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacije Rasim Ljajić.

„Plašim se da ovakve izjave neće ostati samo na njemu, plašim se da će i drugi politički akter sa Kosova koristiti populizam u predstojećoj kampanji“, rekao je Ljajić.

Ministar je rekao da Vlada Srbije svakodnevno reaguje i da su reakcije pragmatične i suzdržane.

„Vlada reaguje permanentno. Ne možemo čak ni da stignemo toliko da reagujemo koliko Haradinaj proizvodi vesti. Mi reagujemo hladno i odmereno, pokazujemo državni pragmatizam i ne smemo da podlegnemo atmosferi koja se stvara u Prištini“, objasnio je Ljajić.

Dodao je da nije u pitanju samo kampanja, već da je to odraz stanja koje danas imamo na Kosovu.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala