Sve Putinove melodije

© AFP 2023 / MAXIM SHIPENKOV Vladimir Putin peva
Vladimir Putin peva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin je u Pekingu, uoči početka razgovora sa predsednikom Kine Si Đinpingom, odsvirao na klaviru „Moskovske prozore“ i „Grad na slobodnoj Nevi“, dve poznate ruske pesme, ali to nije prvi put da je ruski lider pokazao svoje umeće u muzici.

Naime, u decembru 2010. godine je na dobrotvornom koncertu, kojem su prisustvovali Šeron Stoun, Alen Delon, Žerar Depardje i Miki Rurk, otpevao pesmu „Bluberi hils“.

Objašnjavajući zašto se odlučio da to učini, Putin je rekao da je neophodno privlačiti pažnju javnosti za humanitarna pitanja.

„Važno je to raditi kako bi se formiralo dobro raspoloženje u javnosti kada je reč o humanitarnim pitanjima. U pitanju je dobrotvorni koncert posvećen deci sa zdravstvenim problemima. Takva je atmosfera bila da sam poželeo stranim zvezdama da pokažem da i mi nešto možemo“, rekao je tada Putin. 

Slična situacija dogodila se i u septembru 2011. godine, kada je Putin posetio zgradu Pozorišta nacija u Moskvi. Tada mu je pažnju privukao beli koncertni klavir, on je seo i spontano odsvirao melodiju pesme „Odakle počinje domovina“. Muzičari koji su bili na sceni su se brže bolje priključili, pa je izgledalo kao da su zajedno sa Putinom otvorili koncert.

U januaru 2014. godine Putin je tokom susreta sa studentima Moskovskog inženjersko-fizičkog instituta takođe svirao klavir. Putin je čestitao studentima školski praznik. Nakon toga je hor izveo „Mnoge godine“.

Prethodno se izvinivši da ne zna ni da peva, ni da svira, ruski predsednik je predložio da nastupi zajedno sa studentskim horom. Predsednik je jednom rukom na klaviru svirao melodiju „Moskovski prozori“ uz koju je pevao studentski hor.

U junu 2016. godine Putin je svirao na pijaninu iz XVIII veka tokom posete filmskom studiju „Lenfilm“. Bez obzira što je instrument bio malo raštimovan, predsednik je na njemu odsvirao deo „Moskovskih prozora“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala