SAD: Severna Koreja preti našim saveznicima, Rusiji i Kini

© AP Photo / Evan VucciPortparol Bele kuće Šon Spajser tokom konferencije za medije
Portparol Bele kuće Šon Spajser tokom konferencije za medije - Sputnik Srbija
Pratite nas
SAD smatraju da Severna Koreja preti njenim saveznicima, kao i Rusiji i Kini, izjavio je portparol Bele kuće Šon Spajser i pozvao međunarodnu zajednicu da utiču na Pjongjang uz pomoć sankcija.
Kim Džong Un, severnokorejski lider - Sputnik Srbija
Pjongjang: Nova raketa može da nosi veliku nuklearnu glavu

„Nema sumnje da Severna Koreja nastavlja da predstavlja pretnju našim saveznicima, Japanu i Južnoj Koreji, ali i njenim susedima — Kini i Rusiji. Mi pozivamo sve zemlje regiona, posebno Kinu i Rusiju, da učine sve što je moguće kada su u pitanju sankcije kako bismo rešili situaciju i vratili stabilnost“, rekao je on.

Spajser je dodao da je predsednik SAD Donald Tramp bio veoma jasan kada je rekao da računa na podršku od strane novoizabranog predsednika Južne Koreje Mun Dže Ina.

Nešto ranije su vlasti Severne Koreje saopštile da je raketa, koja je testirana u nedelju, novi tip srednje-dalekodometne balističke rakete koja može da ponese veliku nuklearnu bojevu glavu.

Severnokorejski vođa Kim Džong Un „obećao“ je nove nuklearne i raketne probe i upozorio da bi severnokorejsko oružje moglo da pogodi i američko kopno i pacifičku obalu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala