Poljska i Letonija: NATO treba da zauzme jedinstven stav prema Rusiji

© REUTERS / Francois LenoirGeneralni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg drži ceremonijalni čekić na početku sastanka ministara odbrane NATO-a i Gruzije u Briselu
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg drži ceremonijalni čekić na početku sastanka ministara odbrane NATO-a i Gruzije u Briselu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poljska i Letonija smatraju da sve zemlje NATO-a moraju imati jedinstven stav kada je reč o Rusiji, izjavio je poljski predsednik Andžej Duda nakon susreta sa njegovim letonskim kolegom Rajmondsom Vejonisom.

„Razgovarali smo o pitanjima našeg učešća u Evroatlantskom svezu, kao i o garancijama bezbednosti naših zemalja. To su za nas izuzetno važna pitanja“, rekao je Duda.

Kijev - Sputnik Srbija
Kijev: Ukrajina treba da postane istočno krilo NATO-a

Međutim, kako je rekao, veliku pažnju posvetili su i odnosima sa Rusijom, i došli su do stava da NATO mora da učini sve kako bi njegove istočne granice bile bezbedne.

„Mora da postoji jedinstvo i solidarnost svih zemalja-članica kako bi teritorija Saveza bila apsolutno nedeljiva“, rekao je Duda.

On je podsetio i na odluku sa poslednjeg samita NATO-a, koji je prošle godine održan u Varšavi, rekavši da je zadovoljan što će u Poljskoj biti formiran bataljon od oko 200 vojnika, koji će biti upućen u Letoniju na službu.

Rusija je sa svoje strane u više navrata saopštavala da ne predstavlja nikakvu vojnu pretnju, kao i da su sve tvrdnje o tome apsurdne i neosnovane.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala