Među kandidatima za šefa FBI i Kondoliza Rajs

© Sputnik / Ruslan Krivobok / Uđi u bazu fotografijaKondoliza Rajs
Kondoliza Rajs - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp bi, prema očekivanjima, ove nedelje trebalo da imenuje novog šefa FBI, a kako navode mediji, u igri je najmanje 11 imena, među njima i bivša državna sekretarka Kondoliza Rajs.

Kako navode američki mediji, razgovori sa kandidatima su već počeli, a tim povodom se oglasio i sam Tramp, koji je rekao da se njegova potraga za novim šefom FBI odvija brzo.

Predsednik SAD Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp: Brzo ću imenovati novog direktora FBI

Pored Rajsove, kako navodi „Njuzvik“, među kandidatima se nalazi i republikanac Majk Rodžers, za kog taj američki list tvrdi da je među favoritima za tu funkciju. 

Na spisku imena je i Alisa Fišer, bivša pomoćnica ministra pravde u administracija Džordža Buša.

Tramp je ranije izjavio da želi da brzo imenuje novog direktora FBI umesto smenjenog Džejmsa Komija, nagovestivši da bi to moglo da se desi do petka. 

Tramp je u subotu novinarima koji su sa njim putovali avionom u Virdžiniju rekao da će proces odabira kandidata teći brzo, istakavši da su kandidati koji su u razmatranju većinom dobro poznati, visoko uvaženi i zaista talentovani ljudi, preneo je Rojters.

„A to je ono što želimo za FBI“, istakao je američki predsednik, dodavši da postoji mogućnost da će odluku o novom direktoru FBI doneti pre nego što iduće nedelje, u petak, krene na svoje prvo putovanje izvan zemlje otkako je postao predsednik SAD.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala