De Mistura: Sa sirijskim delegacijama razmotriću sva četiri paketa pitanja

© REUTERS / Denis BalibouseZamenik i specijalni izaslanik UN za Siriju Remzi Ezeldin Remzi i Stafan de Mistura na konferenciji za medije u Ženevi
Zamenik i specijalni izaslanik UN za Siriju Remzi Ezeldin Remzi i Stafan de Mistura na konferenciji za medije u Ženevi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura izjavio je da sa sirijskim delegacijama u Ženevi namerava da razmatra četiri ranije dogovorena paketa i da se nada napretku.
Predsednik Sirije Bašar Asad - Sputnik Srbija
Asad: Neću pristati na ustupke u pregovorima

„Sve delegacije, koje se pominju u rezoluciji 2254 Saveta bezbednosti UN i koje su učestvovale na prethodnim rundama, dolaze u Ženevu. Program je onaj koji smo dogovorili i već razmatrali u prethodne dve runde — četiri ’paketa‘. Svi su važni, svi se razmatraju paralelno. Ali ovaj put nameravamo da ih razmatramo dublje“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, strane će takođe odabrati svoje teme na koje će se fokusirati „da bi se video napredak po svakom paketu, u određenom paketu“.

De Mistura je istovremeno istakao da se nada nastavku rada strana u okviru procesa o Siriji u Astani i tokom Ramazana.

On nije rekao šta očekuje od najnovije runde razgovora o Siriji u Ženevi. Prema njegovim rečima, „sve je povezano“ i trenutno se vode mnogi međunarodni pregovori na kojima može da se razgovara o Siriji.

Specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura - Sputnik Srbija
De Mistura: Pozitivan uticaj Astane na pregovore u Ženevi

Zamenik specijalnog izaslanika UN o Siriji Ramzi Ezeldin Ramzi je nakon posete Siriji izjavio da je Damask spreman za konstruktivan rad na sva četiri „paketa“ pitanja.

„Tokom moje posete Damasku utvrdili smo da je program rada razgovor o četiri paketa. Ali smo takođe ranije rekli da možemo da ubrzamo rad na jednom ili dva odvojena ’paketa‘. I Damask nije bio protiv toga“, rekao je on.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala