U Mosulu ubijen pomoćnik lidera DAEŠ-a

© US Air ForceAmerički lovci
Američki lovci - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši irački oficir iz vremena Sadama Huseina i pomoćnik lidera terorističke organizacije DAEŠ likvidiran je u Mosulu, javila je televizija „Sumarija“ pozivajući se na gradonačelnika grada Halisa, odakle je terorista rodom.

Televizija nije saopštila njegovo ime ni tačan datum njegovog ubistva, iako je rečeno da je bio poznat kao Zarkavi grada Halisa, što podseća na teroristu Abu Musaba Zarkavija, koji je posle svrgavanja Huseina formirao iračku ćeliju Al Kaide.

Dim iznad starog dela Mosula tokom borbe iračkih snaga protiv DAEŠ-a - Sputnik Srbija
DAEŠ oborio irački helikopter nedaleko od Mosula

„Postoji potvrda da je terorista likvidiran. On se nalazio sa svojim generalom kada je bomba pala na zapadni deo Mosula. Pored njih dvojice, ubijena su i četvorica njegovih pomoćnika“, rekao je gradonačelnik.

Terorista je u proteklih 10 godina izvršavao razne zadatke širom Iraka, a u poslednje vreme je obavljao visoku funkciju unutar terorističke organizacije i većinu vremena provodio u prestonici DAEŠ-a — Mosulu.

Za njega se tvrdi da je jedan od važnijih pomoćnika Abu Bakra el Bagdadija u zapadnom Mosulu i da je bio zadužen za planiranje odbrane.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala