Lavrov: Ne znam šta je tim Amerikancima

© Sputnik / Valerij Meljnikov / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov priznao je da ne zna zašto je podignuta tolika prašina oko fotografija koje su napravljene sa predsednikom SAD Donaldom Trampom u Vašingtonu.
Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Zaharova: Rusija će tek biti aktuelna u SAD

„Ne znam“, odgovorio je Lavrov na pitanje zašto je nastao toliki skandal u američkim medijima.

„Bela kuća je objasnila da nije bilo nikakvog skandala, kod njih na sajtu piše da je sve bilo dogovoreno“, rekao je šef ruske diplomatije.

U američkoj štampi je pokrenuta diskusija o prisustvu novinara sastanku Trampa i Lavrova koji je održan 10. maja u Vašingtonu. Ruske fotografije na kojima Tramp steže ruku Lavrovu i ruskom ambasadoru u SAD Sergeju Kisljaku objavilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

Jedan broj američkih medija je uzrujan time što im nije bilo dozvoljeno da prate sastanak. Novinar Si-En-Ena, pozivajući se na neimenovane činovnike, tvrdi da je Bela kuća bila nezadovoljna objavljivanjem fotografija.

Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova je u vezi s tim izjavila da su spiskovi sa imenima fotografa bili dostavljeni američkoj strani ranije i da se SAD nisu obratile Rusiji sa molbom da se fotografije ne objavljuju.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala