Igrajući „Pokemone“ zgazio ženu, dobio dve i po godine robije

© AP Photo / Amr NabilČovek igra Pokemon go dok vozi automobil.
Čovek igra Pokemon go dok vozi automobil. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedan muškarac osuđen je na dve i po godine zatvora zato što je usmrtio ženu u Kasugaiju, japanskoj prefekturi Aiči u avgustu, igrajući „Pokemon go“ dok je vozio.

Okružni sud u Nagoji osudio je dvadesetsedmogodišnjeg Jusukea Okujamu jer se igrao na svom smartfonu kad je njegov automobil udario dvadesetdevetogodišnju Vijetnamku koja je biciklom prelazila preko pešačkog prelaza. Ona je preminula posle dve nedelje, navodi „Džapan dejli“.

Toronto, Kanada - Sputnik Srbija
Kanađanka pucala na lovce pokemona

Pozivajući se na dokaze kojima je utvrđeno da je Ukujamin automobil prešao u suprotnu traku, sudija Satoko Šotokuji je rekao da bez obzira na to što on nije dodirivao ekran smartfona tokom nesreće, „njegova pažnja je očigledno bila usmerena na telefon, a ne na vožnju“.

Istraga je pokazala da je Okujama udario ženu dok je pokušavao da uključi punjač u smartfon, čija je baterija u tom trenutku bila na izdisaju.

Nesreća koja se desila 16. avgusta prošle godine druga je sa fatalnim ishodom u Japanu otkad se ta igrica „povećane realnosti“ pojavila prethodnog meseca.

Veliki broj saobraćajnih nesreća dogodio se u Japanu otkad se pojavio „Pokemon go“. Igrica podstiče igrače da posećuju razne lokacije jureći za virtuelnim stvorenjima na ekranima „pametnih telefona“ a kritičari kažu da korisnici ne obraćaju pažnju na okruženje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala